St. Olaf Summerfest -markkinointi

St. Olaf Summerfest on Osuuskauppa Suur-Savon vuosittain järjestämä kaupunkifestivaali Savonlinnan sydämessä. Summerfest on vakiinnuttanut paikkansa Savonlinnan kirkkopuistossa ja kesäkuun ensimmäisellä puoliskolla järjestettävä festivaali polkaisee kesän käyntiin niin kaupunkilaisille kuin matkailijoillekin.

St. Olaf Summerfest on Mikkelissä järjestettävän St. Michel Summerfestin sisar ja järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2018. Kaksipäiväisen festivaalin lavalla on nähty monipuolinen kattaus Suomen kärkiartisteja, kuten Kaija Koo, Pete Parkkonen, Jenni Vartiainen, JVG, Popeda ja monia monia muita.

Olen saanut olla mukana St. Olaf Summerfesteillä sen alkutaipaleelta saakka tuotantoryhmän erilaisissa tehtävissä: aina promootioista lipunmyyntiin, alueen somistuksesta tuottajan oikeana kätenä toimimiseen (love you Linda<3), mutta aina festivaalien ajan keskityn backstagen ja bändien hostaamiseen.
Vuonna 2020 käsiini siirtyi myös vahvemmin vastuu markkinoinnista. Markkinointi ei suinkaan tapahdu vain kesäsesongilla, vaan suunnittelu aloitetaan jo vuotta aiemmin. Vuosikello sisältää mm. lipunmyynnin, artistijulkaisut, pre partyt, promootiot, kampanjat ja lähes kaikki näkyvyyden eri osa-alueet.

Summerfestit ovat henkilökohtaisesti jokavuotinen henkireikä, sillä festarien tuotantotiimi ja tapahtuma ympäröivä fiilis ovat täysin omaa luokkaansa. <3 Toivottavasti tässä saa olla mukana vielä pitkään!

— Henna

Kuvat: Petri Saarelainen