St. Michel Summerfest -markkinointi

St. Michel Summerfest on vuosittain järjestettävä kaupunkifestivaali Mikkelissä. Summerfest järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015 Provents Finland Oy:n perustamana ja kahden vuoden taipaleen jälkeen 2017 tapahtuma siirtyi Osuuskauppa Suur-Savolle. Tapahtuma järjestettiin viiden vuoden ajan Mikkelin hallitustorilla ja vuonna 2021 festivaali siirtyi Mikkelipuiston kauniiseen ympäristöön.

Heinäkuulle ajoittuva kaksipäiväinen Summerfest on historiansa aikana tuonut Mikkeliin lukuisia Suomen suosituimpia artisteja, kuten Kaija Koo, Michael Monroe, Sanni, Ellinoora, Neljä Ruusua, Pelle Miljoona ja monia monia muita.

St. Michel Summerfest sai sisar-festivaalin vuonna 2018, kun St. Olaf Summerfest avasi ensimmäisen kerran porttinsa Savonlinnan kirkkopuistossa.

Olen saanut olla mukana St. Michel Summerfestien tiimissä Osuuskauppa Suur-Savon tuotantojen alusta saakka. Työtehtäviä on ollut aina promootioista lipunmyyntiin ja alueen somistuksesta tuottajan oikeana kätenä toimimiseen (love you Linda<3), mutta aina festivaalien ajan keskityn backstagen ja bändien hostaamiseen. Vuonna käsiini siirtyi myös vahvemmin vastuu markkinoinnista. Markkinointi ei suinkaan tapahdu vain kesäsesongilla, vaan suunnittelu aloitetaan jo vuotta aiemmin. Vuosikello sisältää mm. lipunmyynnin, artistijulkaisut, pre partyt, promootiot, kampanjat ja lähes kaikki näkyvyyden eri osa-alueet.

Summerfestit ovat minulle henkilökohtaisesti jokavuotinen henkireikä, sillä festarien tuotantotiimi ja tapahtuma ympäröivä fiilis ovat täysin omaa luokkaansa. <3 Toivottavasti tässä saa olla mukana vielä pitkään!

— Henna

Kuvat: Petri Saarelainen